Past Events

Mr. Leenknecht

Artistiek bezig zijn en blijven, dat is de comfortzone van Maarten Leenknecht (1985). Al meer dan twintig jaar drukt hij zich uit via kleurrijke muurschilderingen & uitgepuurde grafiek. Daarnaast ken je hem misschien ook als veelzijdige dj, radiohost of praktijkdocent grafische vormgeving aan de Arteveldehogeschool in Gent. Rond zijn twaalfde raakte hij in de ban van dynamische letters in old school graffiti en tijdens zijn grafische opleiding dook hij in de wereld van typografie en kalligrafie. Zo ontwikkelde hij zijn eigen herkenbare stijl, die getypeerd wordt door het gebruik van motivational quotes in het straatbeeld. Hij had het fijn gevonden om drie decennia eerder geboren te worden, daarom klopte hij aan bij twee Amerikaanse sign painters met meer dan veertig jaar ervaring om de do's en don'ts van het letterschilderen te leren. Het resultaat? Met gedreven precisie herontdekt hij zichzelf als letterknecht en blaast hij deze vergeten ambacht nieuw leven in met een moderne touch. Benieuwd naar zijn ontwerpen met verf en bladgoud? Kom dan langs op Maarten's stand, en wie weet haal jij wel een Leenknecht (met -ch) in huis.

www.leenknecht.com

Recent Posts

© 2019 by Jong Bloed.

Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Elisa Lee - Fostierlaan 10, 9600 Ronse

info@jongbloed.be | Tel: 055/ 60 49 32